Известие

Collapse
No announcement yet.

хлопване на кухо

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• хлопване на кухо

Колеги дясното ми колело "хлопва като на кухо" като мина през някое прагче "примерно като прибирам колата или бордюрче от 3-4см и скорост 3-5км/ч " само на издатини.
    Носачите ги смених преди 15к и не е от тях. Като са разбити шарнирите тропа по неравности и таблото в колата трака дори. Смених биалета, но това хлопване още го има.

Когато карам и има неравности и малки дупчици в купето не се чува нищо като тракване и хлопване, амортисьорите са добре ... не знам какво остава да е.

Биалетата я стегнах на рака не прекалено .. после я отпуснах малко ... но и в двата случая няма промяна.
    Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Болта за стягане на главината към шарнирния болт дали е стегнат добре?
    sigpic
    Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
    FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

След малко ще проверя и това. Сега точно ходих за регулиране на предницата, поредните аматьори си бяха оставили ръцете. Като я вдигнаха я огледахме, но видимо нямаше нищо забележимо, освен тампона на гърнето, точно под ръчната .. но е омекнал не е нацяло заминал. Гърнето е доста стегнато, смисъл не се мандахерца и с много силен напън се разклаща, но установихме, че не е от него.

*стегнати са а и днес със щангата като ги пробвахме не тракнаха. като сменяхме гумите я пускаме от масленият крик близо 10 см височина .. и не мръдва и не хлопва. поклаща се леко и бетон. посъветваха ме да не го търся толкова .. и да не се притеснявам, видимо няма нищо.
      Last edited by flipz; d.m.y г., 16:39.

Comment

Колега виж как са ти тампоните на макферсоните , може от там да е . Не знам дали може да тропа от заминал преден лагер на главината(това най-лесно се проверява като вдигнеш колата на крик, палиш я и набираш определена скорост и гасиш . Колегата продължават да се въртят и ако има виене има и лагер за смяна )

Comment

Амортисьорите как точно ги разбирате дали са добре? И аз имах много дълго време едно такова мистериозно хлопане отпред, което никой не можа да разбере откъде е Ама след като смених амортисьорите и спря.
          Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
          Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
          Audi A4 1.9 TDI

Comment

Провери си стержените на амортисьорите,по принцип трудно се разбират,но е често срещана болест.Предполагам,че си проверил и четерите накрайника на кормилната щанга,може да провериш и за луфт в рейката...за друго не се сещам.

Comment

на мен ми хлопваше така от накрайниците на рейката.

По паваж като карам примерно не хлопа ама ако има някое паве по-виско и прехлопва на него. Или на някой паркинг с плочки и ако някое прагче леко и на тях прехлопваше.

И то точно с ниска скорост. Но най-вече при леко завит волан.
              sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

хлопва като на кухо

Първоначално публикувано от flipz Покажи съобщение
                Колеги дясното ми колело "хлопва като на кухо" като мина през някое прагче "примерно като прибирам колата или бордюрче от 3-4см и скорост 3-5км/ч " само на издатини.
                Носачите ги смених преди 15к и не е от тях. Като са разбити шарнирите тропа по неравности и таблото в колата трака дори. Смених биалета, но това хлопване още го има.

Когато карам и има неравности и малки дупчици в купето не се чува нищо като тракване и хлопване, амортисьорите са добре ... не знам какво остава да е.

Биалетата я стегнах на рака не прекалено .. после я отпуснах малко ... но и в двата случая няма промяна.
                Колега провери си ти пак носачите, ако са на 15000км....Кај мене почна да тропа мислех дека е нешто друго и не ни саках да помисла дека може да е носач зашто ми се една година стари (OCAP) и имам околу 5-6000км.
                Сепак испадна дека е носачо
                AR 145 1.4TS ex
                AR 159 JTDm ex
                AR 145 QV

Comment

Спря да хлопа .. или може би влизам по внимателно в завоите .. не съм го чувал вече от 2 -3 месеца.
                  Механиците казаха, че всичко е наред .. гледаха цялото окачване.

Comment

Working...
                  X